boleh tak makan duriann ? kalau pregnant 3 bln

Boleh ke makan durian kLau dh pregnnt 3 bln? Ade ape2 effect x.. kalau setakat kita nak makan seulas dua je..? dh nk start musim durian ni.. geram je tgkk org mkn.. nk gak mkn.

14 Balas

Saya pernah makan durian masa 3bulan. Esoknya saya demam dan menggigil satu badan. Sampai cherry berry. Salah saya juga sebab saya makan banyak ulas sebab tak tahu pregnant mother tak boleh makan terlalu banyak. Makan sikit buat hilang mengidam je.

Mkn seulas je ckup. Sy 6bln preggy bru brani mkn. Tp sblm tau mgandung, sy mkn durian hr2. Byk plak tu. Tp alhamdulillah rezeki nk lekat.

Mcm saya masa 6w mkn durian sbb time tu musim, Alhamdullilah takde pape. Kalau sis risau, makan sekadar rasa.Skrg dh 34w ... 😀

baby nak masuk 3 bulan, makan je durian. bantai 4 ulas. panas satu badan huhu. makan je tp jgn lebih2. panas bdn susah tido huhu.

seulas dua boleh .. sy pun mkn utk rasa2 je masa pregnant.tu pun pilih yg kecik2. nanti teringat kalau x makan. huhuhu.

Okeyh sis..betul gak kan.. nt dah teringat2 susah pulak.. kesian kt diri sndiri.. hehe 🤭 cukup la sekadar dpt rasa kan.

Semua boleh makan tapi makan tu beringat² sblum mnyesal tu jer. Kalau tak pregnant pun kene makam berpada² jgak

😂😂sya mkn ice cream durian pun 1 badan panas... Ni lg klu mkn fresh punya... 😂😂😂

jgn dulu sis..durian tu,tajam n panas..

Boleh. Bersederhana dalam apa jua