Boleh ke mkn cuka??

Boleh ke makan cuka?? Teringin nk makan colek buah... Kebetulan ad buah pauh terus g ambik pinggan letak gula letak cuka n belacan...lpas mkn bru tringat pregnant...takut jugak nie

8 Balas

boleh je sis sy dari awal pregnant asyik mkn colek je , lebih2 lagi belacan tu mmg besar2 sy letak nk bagi sedap 😂alhamdulillah xde jadi apa2 jgn fikir sgt benda2 mitos selagi sis xde alahan dgn benda sis mkn boleh je mkn benda tu & doc pon xde ckp bahaya cuma klau rasa takut mkn sekadar untuk hilangkan mengidam je

1mo ago

baca sambil kecur liur sy.. sedap tuu.. sy ape rasa nk mkn..makan je

Saya pun tertanya .. tp haritu masak nasi ayam , buat sambal letak je cuka 😅 alhamdulillah ok je .. kalini teringin nak minum tebu sebab tgh ramai jual kan .. tp mak mertua marah2 cakap jgn minum .. padahal pregnant sebelum ni bedal aje air tebu 😅😅

ada org tahan ada yang tak , saya sendiri elakkan makan jeruk ke benda yg bercuka smpai la bersalin punca sbb saya terbaca org gugur sbb makan jeruk cuka 😅

nak makan apa , boleh .. cuma berpada.. sekadar hilangkan rasa tringin.. smua benda..walau mknn yg sihat pun boleh Jdi tak elok kalau mkn berlebihan..

kalau awal preg. rasa better jgn, sbb cuka tajam kan, tapi kalau da besar sikit ,bole la. janji makan bpada2x.

Saya rahim tak kuat, ada spotting, makan duphaston utk kuatkan rahim. Jadi saya akan elakkan cuka dan nanas.

Bab mkn nie ikut org.. ade yg ok, ade yg x ok.. klu bley elak, elakkn la

Adoii sedapnye kecur air liur ku kalau kandungan da kuat no prob