Mix herbs bahaya tak untuk baby kuning

Boleh ke makan ayam yang ada campuran mix herbs kalau menyusu baby kuning? Sebab termakan ayam yang ada mix herbs and oregano harini baby still kuning. Prolonged jaundice almost sebulan

4 Balas

bby sy masih lg kuning ... cuma tunggu keputusan darah n air kencing minggu depan ... dari lepas bersalin smpi skrng sy tak de mkn apa2 herba atau pun bnde2 panas mcm halia, lada hitam , kunyit n lain2 .. lgpun nurse tak galakkan kita mkn bnde2 panas ..

baby saya pun prolonged jaundice, dah 30 hari masih kuning. doktor sy ckp takpe asalkan baby aktif dan najis dia tak warna yang pudar 😌

kerapkn menyusu susu bdn/formula spya bby cpt berak, sy mandikn dgn teh,daun lidah jin...kuning cpt trun..bgantung kpd keserasian bby jg 😊

nurse penah ckp, kalau baby kuning dan ibu bf. digalak kan utk jgn makan Benda yg ade herba. jamu ke, Lada ke, halia semua jgn makan dulu.