Anak tak membuang

Assalamualaikum mommies, macam mana ye nak bagi anak membuang.?Baby saya dah 11 hari tapi jarang sangat membuang dari hari 1st. Paling banyak pun 2 kali jer membuang. Harini langsung xmembuang.😢btw baby saya ada kuning dan doc suggest mix dgn formula. Dia bnyak menyusu badan jugak.tapi still xberak. Kuning ada turun tapi tak banyak sangat. Turun sikit2 jer #firstmom

2 Balas

kena topup formula, lepas nyusu badan 30 min tambah bagi formula dalam 2oz, setiap 3 jam. tu yg Dr ajar masa anak saya masuk nicu umur 11 hari last week, kuning dn berat turun mendadak. baby dah dehydrated. sekarang buat cara yg Dr ajar, kuning turun berat naik berak pun dlm 5 kali tukar pampers.

selalu bf brp lama? klu dia byk nyusu mesti dia ada mmbuang

6mo ago

Dia menyusu sampai 15m-20minit. Itu pun kdang2 macam tak cukup. Dia nk menghisap jer. Sbb tu doc suruh mix ngn susu formula tapi sama jugak. Urut2 perut pun tak jadi. Kentut jer banyak