Minum Susu Anmum

Boleh ke klu minum susu anmum mkn sekali dgn pil acid folic tu?

11 Balas

Susu/kafein xboleh mnum skali ngn ubat sbb nti kurg penyerapan ubt tersebut. Lps mkn ubat jarakkan 2 jam bru boleh mnum susu/kafein.

Semua ubt tak boleh minum dengan susu. Sebab susu akan buat vitamin tu mati. So sia sia je makan. Ha gitu

Makan folic asid tak sesuai minum dgn susu...tak berkesan ubat tu nanti..better minum air putih atau dgn air limau

Makan acid folic dgn air masak suam sis.. Blh ka sis minum dgn susu kalau sy dh termuntah dah.. 😆😆

Jarak kn masa 2 jam selepas atau sebelum mnum susu dgn mkn ubat... Itu yg pharmacist bgthu pd sy...

Saya makan asing2..minum air kosong bila makan pil. Susu kemudian

Boleh ptutnye tp ada yg ckp anmum tue manis. Hehe

Bole sja... tp anmum tggi gula.. 😅

Tak boleh

Boleh