Sambung checkup swasta

Boleh ke kalu kita dh buka buku pink di gov dan checkup pun di gov, pastu dlm bulan keenam gitu nak proceed di swasta pula?

1 Balas

biasanya sis..klu dh buka buku pink kat kk n nak follow up jg dgn swasta nurse kk akan suru jgk ke kk(gov)..pdpt dan pengalaman sy mmg sstgh kk lmbt tp lbh details bbanding swasta..fhm jg kekangan masa klu ibu2 yg bekerja..apa pun bncg dgn nurse kt gov ye puan..

2y ago

biasa checkup kk ada apa lagi ye? ke third trimester nnti makin bertambah jenis yg mereka cek? setakat sy second trimester ni checkup timbang berat badan, urine test, BP, hb, cek perut. di klinik swasta yg sy survey ni pun benda sme ni jugak checkup nye.. + scan.