Buka buku di swasta, bersalin gov

Boleh ke kalau nk buka buku pink dan checkup swasta, tp bersalin di hospital kerajaan.. atau kena jugak buka buku pink di KK?

2 Balas

Boleh, tp make sure semua checkup lengkap & recorded. Syorkan mula2 tu gi KK, sbb KK ada check breast, gigi, ambil sample utk confirmkan jenis kumpulan darah.. Klu private tu confirm dah ratus2 fee. Sy buka dua2,, utk monthly checkup yg just ambil bp & hb, scan kt private. Tp time ada minum air gula, blood test utk talesamia, injection tetanus 2x sy ambil di KK.

2y ago

kalau mcm ni kan mula2 g kk, pastu nk monthly checkup dekat private tu.. kiranya appointment kk montly tu kita x pergi lah kan?