nak tanya pendapat mummy

boleh ke kalau campur2 minum jus mamariam, air sarang burung n minyak kelapa dara? bila kandungan dah 8 bulan keatas...korang minum apa? jom share

21 Balas

Saya minum jus mamariam ntk kekal kn Hb bgi elok. Itu pun saya ambil hnya waktu pgi. Sbb Hb sblum ni makin drop wlpn dh mkn buah yg bnyk dn minum air masak cukup 2L atau lebih. Kalau nk amik pun amik satu ja rasa nya. Tk saran kn la ntk mkn mcm2 supplement. Lgi2 kalau susah nk commitment nk minum air masak 2L sehari. Stgh org okay tk mkn supplement pape, sgth org perlu kn supplement untuk membantu sahaja, bkn jadi prgantungan. Apa pun fhm kite semua nk yg terbaik ntk kandungan kite, tp brpada2 juga. Yg penting ubat KK bgi jgn tinggl ya. 🥰

4y ago

sy sebotol tahan seminggu je.. ney dah skip makan..sbb nak adjust masa balik utk mkn.. sbb ubat kk sy makan sblom tdow..then terus tdow..kalau mkn pagi mesti muntah.. 😅tq sis.. lepas ney nak cuba minum mamariam ekot cara sis.. sbb seminggu seblom checkup haritu sy baru minum mamariam.. dr hb 11.. naik 12.5.. ney sebulan lg baru checkup balik .harap okey la hb..

sy makan ubat yg klinik bg jee.. tu pon ad termiss.. balik keje husb beli air kelape tepi jalan.. time keje air masak je lah tu pon time rehat jee sbb air xleh bawak masuk kt tempat keje.. nak minum kene keluar g kat locker..supplement lain xamik tak berani..hari hari cuti mintak husb beli buah buah je kat pasar..

saya minum ESP +OSTEMATRIX SHAKLEE, sebab dia bole memekatkan susu membanyakkan susu, lepastu kurang sakit badan, dan rasa bertenaga, memang best sangat minum ESP tu, saya tak kerap lapar.. kalau awak nak saya recommend kan 0177300273, sebab dia punya cara guide kita tu memang tiptop

Saya tk minum apa2 pun Cuma minum air kosong Susu Dan air kelapa fresh Alhamdulillah ok je saya beranak Dri anak first saya p hosp trus beranak tp saya beranak kt emergency Anak kedua pun sama p pagi tu beranak pgi tu juga Saya jenis susah juga telan ubt cecair

Banyak minum susu dan air kosong je. Minyak kelapa dara, jus mama whatsoever tak ada bukti dalam kajian boleh membantu waktu bersalin. Buang duit je sis 😂😂😂😂

Sy pn dh masuk 8bulan..Tapi tak mnum pape pun..just mkn ubat yg nurse bagi,mlm mnum susu tu jee 😅😅..Lps tu excerss sikit2 tu pn kalau rajin.hahah

Sy amik jgk mamariam utk kawal keputihan, fg walit sarang burung.. amik jarak2 bukn skligus.. pndai jarak kn mse stiap kli amik supplemnt termsuk vit

sy masa mengandung tiada ambil apa2 supplement ..just bnyakan minum air putih n susu sj ..dkt2 bersalin ada sekali dua minum air kelapa muda ..

Masa pregnant anak sulung dulu pakar diet tak galakkan ambil supplements sebb kebanyakannya manis & byk Gula tmbhn. Sbb sy ada gdm on dc 😅

rasanya sis ni nk beranak, sebb solan dia tnya dh 1 tahun yang lalu, cer scroll komen paling bwah 1 tahun yg lalu..