Ibu Berpantang

Boleh ke ibu berpntang potong kuku?

16 Balas

boleh... kene jaga kebersihan..sedangkan sock yg sy pakai pon sy tkr2 sehari skali inikan pula kuku sminggu skali sy potong sb jns cpt panjang☺️

tq info tpi slma ni xpnh thupon kna bt mcmtu...ad potong kuku tpi kuku tu sy buang je berdosa x...kdg suami xksi potong pon sbb dh pjg jdi rimas heheheh

boleh.. tp kita kena simpan kuku tu.. bila time kita nk mandi hadas, basuhkn sekl dgn niat hilang kn kotoran kat kuku tu, camtu jg rambut y gugur

2y ago

Pelik2 ya simpan kuku pulak hehe

Kalau pantang 100 hari. X kn 100 hari tak potong kuku. Sy x boleh kuku panjang sikit. Kotor..

boleh , tapi kalau pantang orang tua-ii dulu diorang tak bagi potong sbb dalam keadaan kotor😌

Boleh..dalam pantang pun kita kena jaga kebersihan😉

Boleh. Demi kebersihan. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

kalau kuku panjang2,nk pegang baby payah,tcakar pulak..

Boleh sangat dear , jaga kebersihan diri .

Boleh sangat.