makan buah tiap hari

boleh ke hari2 makan mangga thai ? x masam x manis.. #7weekspregnant kali ni saya skaa sgt mkn buah2. x kire buah ap.. xde effect ke bby dlm kndgn ke? sy blom ad selera sgt nak telan mknn lain slain buah

14 Balas

mangga tggi gula . masa sy jumpa pakar pemakanan .dia suruh sy mkn buah tiap hri 2 kli shri .. tak kesah buah apa pun . tp dia ckp jgn mkn mgga sgt sbb gula tggi . nt tkut gdm pula . sy mkn buah oren , epal , jambu . tp bnyk mkn oren haha

Buah lah paling tinggi gula 😅 Sy sangkut GDM sbb buah mangga ni 🤣 Alahaiii xpasal2 nk buat bsp lah buat diet itu ini lah 😵‍💫 Skg mmg sy “haram” kan buah mangga selama sy pregnant skg 😅

Sy time awal pregnancy mmg lalu makan buah je hahaha jambu batu sepatutnya kena ambil separuh shj setiap hari sy makan sebiji terus,kena pula minum air gula time puasa terus sangkut GDM 🤣

sy pon mkn buah mgga msa awal2...last2..sgkut gdm skrg..😭19w 3d...tp on diet lh..hti2 mkn buah ye...🤭 syukur...bby girl..sbb 3yg lain boy..alhn pon plik2...🥺🥺

saya pun suka mkn buah.. sy msa awal prgnt suka mkn mgga dgn air oren skli sgkut gdm.. biasa lh msa tu tk llu mkn apa sbb alah kuat.. skrg insulin n on ubat

boleh makan buah cuma kena berpada2 la. setiap buah ada kandungan gula tersendiri. takut nant awak sangkut gdm pula

xdsarankan sgt.. sbb mangga boleh naikkan kadar gula.. boleh kna kncig manis smsa preg.. pisang pon sma.

Berpada2 juga makan buah. Kena cover kena minum air putih bnyak juga. Sbab buah pun bnyak gula dlam tu.

setiap buah xkisah masam or manis..mmg akan ditukar jd gula dlm bdn..apa2 pn berpada2.. ;)

buah elok..tp ttp kne berjaga dn pengambilan kuantiti tu berpada..mangga tinggi jgk gula