Hai mommy semua

Boleh ke diet masa mgandung ni.masuk 30 minggu perot sentiasa lapar..berat naik smpi 6kg ada kah normal perlu ke diet..buntu😞

2 Balas

sy phm sis.. mkn bkn nak kurus kan tp utk x nk bg next naik byk sgt.. sy naik byk jugak masa week19.. sy naik 3kg sebulan sedangkn dr suruh naik 0.5 kg je.. jd dr nasihatkn sy mkn mlm awal.. pkl 7 pm dah siap mkan.. sy ada mkn byk sayur dgj buah kalau rasa lapar.. nasi sekali jr sehari.. byk minum air.. tp paling bgus suku2 separuh.. kalau nk mnguyah mkn je salad wrap .. air manis kena tinggal

amalkn dsss. jgn diet yg heavy2 tu. btw, masa pregnant mmg berat naik. jgn lah risau. yg ptot awk risau kan bby dlm perut tu x ckup nutrien. nnti dh bersalin boleh turun berat.