GDM on diet

Hai..kalau gdm on diet tu korang makan sikit2 atau mkn nasi sekli ja dlm sehari? Sy dh 33weeks ni susah la nk on diet..sbb sy sentiasa lapar..mkn nasi pn 2pinggan

6 Balas

Saya makan je apa saya nak, kadang seminggu tu sehari cheat day yang lain makan real food. Nasi saya tak buat suku, dr bagi saya makan separuh pinggan nasi. Lebihkan protein je bsp okay so far. Ada hari saya makan spageti, kek hujung ni rasa nak manis je 😭😂

gdm on diet jgk, sy masih suku2 separuh..berat baby pun nice now 36 week,sehari 2 atau 1x je makan nasi..myb sbb sy bkn jenis kuat makan kot, snacking sy standby buah,kurma dan biskut oat Munchy's je

Saya gdm on diet jugk makan je apa yg saya nk mkn janji air kosong kena cukup , tiap kali bsp mmg gula cntik je saya dh 34w so far berat baby apa semua doc kata okay je alhamdulillah ☺️

kalau sy mkn nasi sekali sehari je..cut manis..mkn jugak manis tp buat rasa² je.

Saya GDM on diet. Makan 6x sehari. 3 main meals, 3x snacking.

sis mkn ringgan² sis mcm roti biskut yg xad gula ...