Hai mommy nk tye normal ke berat baby yg ibu ada GDM

Hai mommy sy nk tye sy first mom ada GDM on diet ubat baby berat 1800g normal ke tk ye sy dh 30 week 5day risau baby cepat besar ape patut sy buat control mkn ke asik lapar je skrg ini.

4 Balas

sy msa scan 32w hrtu bby 2035g... doct kta normal... tp sy risau jgk sbb lmbt lg ni nk bersalin 😅 aduiii... sy gdm on diet control

saya pulak gdm on diet scan 32w berat bby 1.4kg. doc kata size bby mcm kecik n perut pun xmcm 32 w. kne refer doc pakar hospital.

1mo ago

sama la sis. kita pon xda gdm tpi doc hospital scan berat baby dah 2.2 kg..

sye 31weeks berat baby 1900kg... doc cakap normal dgn usia kandungan skrg... GDM on diet... 😌

Tanya tak Dr yg scan awak tu

1mo ago

makan boleh tapi yg protein2. carbo ke manis2 ke elak dulu. jauh lagi perjalanan tu