Baby 7 Bulan Diberi Makan Kek ?

Boleh ke beri mkn kek masa umur 7 bulan dlm kuantiti yng sedikit ? Ada mak sedara bg mkn kek dkt anak sya. Td ada potong kek kawin.. Sya , umi nya tgh sibuk mkn dan bergmbar. Masa tu anak saya sdng bermain dan duduk , bby sya suka tgok orng makan. Bukan bermakna bby tu nak makan jugak. Tp kenapa perlu bg kek ? Sedngkan gula dlm kek byk kuantiti nya ? Bole ibu2 beri pendapat ? Kata mak sedara sya, selng seli bg mkn manis ????? Suami saya mng tak bg bnda2 manis, tkut nya ketagih je. Bila dah ketagih siapa susah ? Ank ke Ibu Bapa ? Ke nak slahkan org tua ? Sya just pikir logik je. Tp bila tgok org tua ni sruh bg rasa bnda manis2, kita yng risau sbg ibu bapa.?

6 Balas

Hanya sedikit sahaje sis, tak menjadi ketagih gula pada anak .

4y ago

Oh..yeke.. Baiklah, tu yng risau..😅