nestum pejal

Boleh ke bagi bby 3bulan leh makan nestum pejal just 3sudu cmpur dgn air lh.wt cm bubur tu..bg pendapat plz.penjaga main bg anak mkn baru bgtau..

23 Balas

Cakap kat penjaga tu yg tu anak kita, kang jadi pape dia senang je nak lepas tangan. Strictly No! Memandai je penjaga awak ni nak bagi pape. Ingat anak awak tu patung agaknya

4y ago

Harap lepas ni dia xbuat lg.. Amboi siap letak myk angin kt hidung..lau kota yg dh besar ni sedap lh letak.bdk kecik kecian.bby ni kulit ke ap ke smua xkuat lg

Tgu lah 6 bulan sis..ank zmn sekrg x mcm ank zaman dl..dl org tua2 x thu apa2..sbb tu byk ank2 dl ada masalah dlm perut..kes x jaga dr awal..

6 bln sis . Nanti usus baby blm hadam tak sesuai hanya susu ibu ata formula blh minum sampai 6 bln . Tlg bgi tau tunjuk ajar kt pengasuh

Yg sy tahu , baby start bole makan after 6 months sis .. 6bulan kbawah blom masa yg ssuai utk baby makan something pejal

Nestum boleh buat kahak baby banyak taw . 6 bulan ke atas baru leh bg.. Penjaga ni pon memandai mandai sungguh..

4y ago

Bini bgtau sy pun sy leh nk naik angin.keja mudah lh bg nestum pejal bby kenyg pastu tdo..cm tu sy pun leh buat.

Baby 6M baru boleh makan. Doctor pesan kan. Klu nak usus baby rosak boleh je bagi apa2 tnpa sampai usia 6M.

4y ago

Sb bby minum susu fm

Bawah 6 bulan tak boleh makan lagi. Perut dan usus bayi masih lembut.

Hahhh awalnya 3bulan... 6bulan bru boleh bg makan nnti tsedak bby tu..

6 bln bru blh mkn.. Adoii. Kesian baby..

4y ago

Baru sekali td dia bg mkn.dia kata bby meragam.bg mkn bru bby tdo

Omg..awal lg to sis...allahu..