Tidur baby 3 bulan

Hi mommies. Nak tanya, baby 3 bulan tidur malam 6-8 jam straight tak bangun menyusu. Adakah normal ? Patut ke kejut untuk dia menyusu?#firstmom

6 Balas

normal je. kalau dia lapar memang dia nagis nk susu bg dia smbung tdo balik. dia da kenal siang malam. masa utk mummy rehat pulak malam 😍 saat2 mcmni la yg ditunggu2..anak sy 2bulan lebih da start tdo malam smpai pag bgun cuma nk susu je smpai la skrg da 7 bulan

baby sy pun mcmni. kalau tidur jam 10, jam 5am baru bgn nangis nak susu. so normal je. yg penting cukup susu ikut usia dia.

Sama la.. Bby saya dah nk 4 bulan, tgh2 mlm nyusu sekali dua je.. Tu pn sekejap2 je. Mcm nak hilangkan haus dia je. Hehe

kalau siang dia cukup susu, ok je awak. dia dah kenyang la tu. kalau lapar, dia bangun sendiri

Bestnyaaaa. Anak sy 3 bulan masih mintak susu setiap 2-3jam 🥲

1y ago

Bertabahlah kita ye 🥹

normal je janji siang dia banyak susu