sex

Boleh ke awal mengandung bersama dgn suami? Baru 6 weeks

16 Balas

Better jgn sbb kita taktau kekuatan rahim kita mcm mana lg. Pengalaman Sy lps bersama suami terus bleeding n ptg tu keguguran. Mase tu br 7w. Sedih sgt.. tp alhamdulillah lps 3 bulan lekat balik n tak bersama lgsg sbb trauma. Now dah slmt bersalin baby boy julai aritu

Kandungan pertama, mmg x bole.. sbb bby msh blom stable for the 1st trimester till 3rd trimester baru dibenarkn.. biasanya utk 1st trimester doc advise buat oral sex pd pglmn sy bertanya dgn doc & mlalui bacaan sy .

Klau bole elakkan dlu sis sbb baby baru nak menempel takut kandungan masih lemah. Better lepas kandungan 5bulan ke atas. Klau nak bersama pun, buat ringan2 je 😂😅

Jika boleh elakkan dulu sbb janin baru menempel dalam rahim takut pendarahan masuk trimester kedua insyaallah blh kalau kesihatan ibu mengizinkan

sy buat je. tapi lps habis alahan, alahan sy dlm 3 bulan. start bulan 4 sampai sekarang masih on going every week buat.

sy haritu ade spotting slps bsama mse awal2 kehamilan.. doc pesan awal2 elakkn dlu..

Bgus elak awal kehamilan..buat yg ringan² je hehe sy mula kndungan 5bulan hihi

Better jgn... Takut suami awak terganas nnti... Bahaya... Tggu 3 bulan ke atas

Boleh. Tapi perlu berjaga2. Ada orang rahim xkuat lagi awal2 ni.

Kalau boleh elakkan. Kalau nk bersama juga tak boleh LA kasar2.