boleh kah pi klinik

Boleh kah pi klinik kesihatan dgn keadaan wabak yenk berbahaya nie 31 nie kita ad temujanji

38 Balas

Saya baru je pegi td.. memula takut tak nak pegi.. tp tekad jgk sbb nk tau perkembngn baby.. rupanya td kene cucuk kancing gigi.. alhamdulillah tk de apa.. kk tempat saya dia asingkan.. bebetul bagi ibu mengandung ja yg masuk dlm klinik.. yg pesakit lain dia sediakan kerusi kat luar klinik.. kat depan tempat parking.. kerusi pon selang satu.. semoga dipermudhkn urusannya sis

saya pergi appointment saya harini. pergi pakai mask dan glove, kalau takde glove bawak hand sanitizer. klinik dah buat persediaan seperti jarak sosial antara pesakit dan mereka juga ada hand sanitizer. balik tu saya terus mandi and baju letak dalam mesin basuh 😊

X palah , apa apa ridho ja, Allah maha tahu mana yang terbaik untok hambanya , saya pulak kena oi esok tu 23hb, lagi nak buat mcam mna, kita pun risau anak, risau penyakit pulak, in Shaa Allah x da pa.

Cuba wsap atau call nurse tanye..sbb kkia sy nurse bgtau cume check up yg 36 week ke atas dgn tag merah dan kuning sahaja yg boleh dtg..smpai 31hb.. Sy pun selasa ni check up 38week

18hb haritu saya ada appt anak umur 18bln.. Sebab ada injection, kena pergi jugak tp sekejap je.. Jumpa doc pun xpayah, nurse ckp kurangkan contact.. 15min settle semua

Ikutkan hati, saya xmau g 🤣 minggu lepas kk saya ade contact pesakit covid-19.. Pastu dah laa pesakit ramai.. Bersesak2 dalam KK... LANGSUNG tak de limitasi.

saya esok dengan 30hb nanti.. tapi appointment kat kk langkawi.. time wabak, nak balik pun tak sanggup.. buat kat kk terdekat pun boleh kan?

Anak sy ada appt 20hb tp doc call cakap postpone ke bulan 7 sbb covid19 ni la.. Tp klu yg appt ngandung ni tnya nurse dia mmg suruh dtg.

Sy ad tanya nurse berkaitan ni .. N minta postpone ke tarikh lain kalau boleh .. Tapi nurse kata wajib datang klinik .. No postpone ..

Tmujnji mcm biasa sis.. Cme digalakkkn pkai mask dan jarakkn diri dgn org lain. Dlm klinik pn kena dduk jarak selang 1kerusi