Baby 5 bulan 4 hari

Boleh kah baby umur 5 bulan mula makan seperti bubur kosong atau puree? Ada tak yg baby checkup dkt kk and doc kasi baby makan dah sbb baby dh boleh duduk n leher pun dah kuat.. baby pun suka tgk org makan mcm terliur je,

2 Balas

if doctor or misi kk yg dh benarkan baby awak mkn. then boleh je awak nk start bg makan dh. xde mslh. awak follow page fb happy food baby malaysia. dekat sana awak akn dpt byk info psl pemakanan baby☺️

2y ago

saya masa start baby boleh makan. sy ikot misi kk yg benarkan. misi cakap baby dah start boleh makan. then mmg sy bagi baby mkn awak. sbb baby sy mcm awak, boleh duduk dan leher baby pon dh kuat.

Puan check up untuk baby, doktor kata apa?

1y ago

Samalah..doc saya kat swasta suruh bagi baby makan masa 5bulan..now anak saya dah 5bulan 10hari,masih belum start makan😂