Saya nk bagi anak sy makan 5 bulan. Boleh tak. Ada sesiapa anak makan 5 bln or 4 bln

Skrg baby 4 bln lebih. Saya tak paksa mungkin bg puree yg cair2 dlu. Sbb baby dh boleh duduk with support. Dh boleh telan. Dah boleh bawa bnde n tgn msuk mulut. Ada tak anak 5 bln mkn dh. Help me

3 Balas

At your own risk sis.. Bby sy skg 5 bulan pn mmg nmpk sgt nk makan, klu kita mkn dia duk tgk smbil ketap2 mulut, dh blh dduk, dh blh bwk bnd masuk mulut. tp sy tetap xbg mkn lg. Mmg tunggu smpai 6 bln baru la slow2 introduce solid food pd dia.

Seboleh nya elakkan bagi anak makan 5 bulan. Memang nampak anak bersedia untuk makan tapi usus nya belum sedia. Kena dapatkan nasihat doctor ya, mommy

Sabar sis, tunggu je sampai 6 bulan. Melainkan doktor yg suruh bg awal. Usus baby tak ready lagi