Buku di swasta & kerjaaan

boleh bntu saya tak? Saya xbrapa faham .. bru mengandung ank sulung... saya nak buka buku pink dekat KK.. dalam masa yg sama boleh ke buka bku dkt Klinik swasta? Kira nya buka dua bku . sbb saya kekadang kerja tak sempat nk p appointment KK..

4 Balas

saya buka dua2 di swasta dan kk....kk wajib buat kalau awak rancang bersalin hospital goverment sbb rekod awak boleh dirujuk di mana2 hospital government....untuk swasta saya buka buku more for scan sbb lebih detail dan clear berbanding di kk....kalau bersalin hospital swasta boleh je buka buku di klinik swasta sbb nanti bila awak book hospital swasta...awak akan kena check up dekat hospital swasta tuh at least 2 kali sebelum bersalin untuk confirm awak boleh bersalin dekat sana...depends on hospital swasta punya rules, setiap hospital lain2 rules dia

2y ago

owh okay sis tq ya 🥰

Boleh buka buku di dua2 tempat (kk & swasta) tp appt kk wajib pergi if dh buka buku sbb mereka ada prosedur sndri & ujian mereka lebih detail. Swasta is an option bila awk tak ada masa nk pegi buat checkup due to working time. Klu awk rasa xblh nk commit appt di kk. Buat buku di swasta shj..cuma checkup tak sedetail kk & costs more money.

2y ago

Awal kehamilan hingga minggu ke 28 atau kandungan 7 bulan: sekali sebulan Kandungan 8 bulan: Dua minggu sekali Selepas kandungan 8 bulan hingga anda bersalin: setiap minggu Ni jika tiada apa2 masalah ya. Kalau ade ape2 problem mungkin kk suruh dtg lebih kerap.

Saya buka buku di kk,plan bersalin swasta,bagusnya kk ni detail dan amek berat.swasta akn rujuk buku kk kita juga.kk selalu bg app,kalau swasta 1bulan sekali je.better dgn kk pun kena ada rekod.in case kita ada high risk swasta akan tolak kita ke gh juga.at least kita ada rekod

Jila tiada masa, pn boleh bkk buku du swasta.. Kalau nk bukak buku di kk kene ikt appt nurse bg.. So appt akan kerap.. So pn boleh lilih salah satu. Jika nk bersalin di swasta xkisah tiada buku pink.. Jji ad follow up di swasta

2y ago

appoinment kk selalunya sebulan tu anggaran berapa kali ya? ad ke yg setiap minggu kena pergi?