Hb Low+kencing Manis

Boleh bgtau ape pemakanan utk org yg ade dedua ni ye..

5 Balas

Sy suka minum air jambu batu merah..so far hb sy elok cantik..mkn buah n sayur... aprikot kering...n 5x pregnant xde kencing mnis

Kena banyakkan makan buah dan sayuran. Sayur bayam baik untuk hb low. Kurangkan pengambilan makanan terlalu manis dan masin.

For hb low - mkn bubur kacang merah everytime breakfast, sup sayur bayam merah + hati ayam, buah betik, jambu batu

MKN sayur bayam boleh,kerang,epal merah,sayur lobak ok..time MKN nasi mnum air 0 ja..MKN buah jambu batu pn ok sis

sy ada 22 masalh ni time preggy tp blh control lgi sbb ambil pemakanan yg disaranan oleh pegawai pemakanan