Pam Susu ?

Boleh beritahu pengalaman para ibu tentang pam susu yang diguna? Antara manual dan elektrik, apa pro n con nya? Tengah mencari mana yang sesuai.

6 Balas

Electric lagi rileks, nak buat power pump pun senang. kalau u kerja nanti, tambahan beli handsfree cup, letak je dalam bra, on pump electric sambil buat kerja. Senang. Manual dapat collect sama je tapi renyah lah sikit nak kena pump pakai tangan. Manual kalau u nak keluar kejap, and perlu pump masa keluar, tu sesuai la sebab tak payah bawa electric pump dah. Currently im using autumnz passion. So far so good. Pakej double pump sekali dapat manual pump, bag, storage bag for milk, icepack, around rm350.

5y ago

Yg pakej ni sis beli kat mana?

Kalau nak senang, guna yg elektrik (rechargeable). Manual pun ok cuma penat bab tangan saja. Kalau sis suri rumah, boleh beli yg single pump. Lebih murah. Kalau berkerja better double pump. Jimat masa nak pump.

3mo ago

sis nk tnye kalau pam manual dh tukar wrne jdi kuning kena beli yg bru ke

kalau sis berkemampuan dan nak pakai lama beli lah mahal ckt, sb pngalaman saya dlu beli yg murah, cpt rosak pastu terpaksa beli yg baru.. nak elok bli breast pump yang heavy duty..

realbubbee double breastpump hrga pun berpatutan rm 55 je🥰

5y ago

sy jual sis..hehe

Dua2 blh guna... ikut bajet sndri sis..

Sy guna medela double elektrik..best

5y ago

Xde bunyi sis..cuma gegaran die je