Susu badan drop

Susu badan drop teruk sejak baby pandai hisap dari botol terus taknak direct bf dah .Ada cara tak nak tambahkan susu badan selain ambil milkbooster ?#firstbaby #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

usia anak berapa? mcm mana tahu drop? tanda² awal baby start nipple confuse. if anak tak direct feed, selain mkn mknn yg menggalakkan susu, ibu kena pam 8x sehari termasuk mlm utk create demand. mkn apa² selagi tak kerap keluarkan susu maka bekalan susu takkan bertambah. elakkan stress, mkn mknn berkhasiat dan seimbang. minum air masak secukupnya, sentiasa positive dan sberdoa. inshaallah susu cukup mengikut keperluan baby.Jika perlu mungkin boleh refer pakar laktasi yg berdekatan area tmpt puan.