Ada kah semasa ibu mengandung bisa makan nanas sama ada yang sudh masak atau belum

Boleh bagi saya jawabpan

9 Balas

mak saya ckp kalau nenas dah dimasak bole nak rasa, tapi ni depend dgn badan kita tau. tau kan nenas ni tajam. saya mmg tak try lagi makan, takut nak hadap risiko.

Boleh je makan. Masak atau tak masak. Saya dari awal preg makan, syukur takda apa2. Boleh cuba dulu sikit2. Kalau ada komplikasi, jangan makan .

Saya makan jee pejeri nenes... Alhamdulillah la takdee papew... Sebab saya lupa masa tu saya pregnant 4 bulan... Now 6 bulan da 😂🤣

samalah kita sya pun takut nak hadap risikonya nanti tyy lah sbb dh bagi saya jawabpan🥰

boleh jer asal x banyak sy masa ank 1st mkn nenas tp x banyk sbb sy bukan peminat nenas

Boleh je saya makan je hihi. Awal awal takut saya makan nenas madu

boleh mkn..nenas sbnarnya elok khasiatnya...tpi jgn mkn bnyk....

sy mkn je..tp jgn bnyk la.1/4 ja nenas madu yg dah masak.

mak saya x kasi makn langsung..ada jugak teringin🤣🤣