Perkembangan budak

Hello, nak tanya la kat ibu2 yang da membesarkan anak. Saya belum melahirkan lagi tapi sangat keliru bab2 penjagaan. Saya suka tengok cara org modern besarkan anak, saya nampak lebih advance cth cara dr sheikh, hanis zalika. Bila search sendiri, semua dibuat mmg utk pekembangan baby tu nanti. Problem skrg adalah, bila da tinggal dgn mertua saya tahu mertua akan ikut cara org2 lama. Saya tahu sbb nampak cara mertua jaga cucu2 yg lain. Kakak dijaga mertua, adik dgn pengasuh. Beza umur setahun. Tapi adik lagi laju pekembangannya berbanding kakak. Soalan saya. Adakah kite perlu ikut dan patuh saja? Ada pendapat tak.. saya buntu #1stimemom #bantusharing #mommybuntu

2 Balas

Anak pn, asuhan melalui pn. mcm mertua sy lebih mcm org dulu dlm pgurusan baby. tpy mak sy flexible. both, moden & old skull sy guna tpy bergntung pd situasi. dedua ad kebaikan.

Anak kita hak kita sis. Saya pun duduk dengan mertua, kadang kalau rasa tak setuju boleh je cakap elok² dengan mertua. Kadang tu kena bagi contoh pada mertua, baru dorang faham.