Susu formula

Boleh bagi candangan susu apa yg terbaik untuk baby 3 bulan yg kurang minum susu dan selalu kembung.

6 Balas

Kadang² bukan sebab susu jugak kembung tu… Cer tukar minyak telon baby… mcm baby saye sampai 4 bulan asyik kembung je setiap mlm… tukar susu gak pon kembung jugak… so tukar la pelbagai minyak telon baru ok… saye dah try 1. You baby 2.Tropika 3.Yuyi 4.My baby minyak telon semua tu x sesuai dgn baby saye… last try minyak telon bebiku Alhamdulillah serasi dgn baby saye…

biasanya kalau kembung, better tanya doctor kanak2 susu apa yang sesuai. macam anak saya guna Enfalac gentlease yang mmg formula untuk anti kembung and anti angin. harga memang keras (1.6kg hmpir 300) tpi berbaloi. anak minum byk pun okay sebab dia cepat hadam tpi xde la sehadam susu ibu hehe

my baby masa 3m tu minum lactogen, tapi masuk 4mth pandai sembelit .then tukar kepada dupro tapi cirit pula dah..now masuk 5m tukar kepada enfalac baby so far ok dah..try error kalau bab susu FM ni

anak saya minum snowbrand, dia minum dutchbaby sembelit aja haha

Enfalac A+ Enfalac Gentlease

8mo ago

Owh OK terima kasih

Novalac CF