bersalin normal tanpa jahitan

Bole mummy2 share ke sy bersalin normal tanpa jahitan atau koyak...tapi dokter kata dlm ade luka...apa tips utk jge luka bersalin tnpa jahitan atau koyak mgikut mengalaman mommy2 smua ?

6 Balas

Saya baru seminggu barsalin anak ke 2..dan syukur saya berpantang dengan selisah tanpa kesakitan dekat bawah keranah jahitan. Anak saya no 1 dah 11 tahun dan orang kata kalau jarak anak terlalu lama ianya tidak kurang kembali pada anak pertama jika bersalin anak ke 2..mimang benar, tetapi saya berjaya bersalin anak ke 2 ni tanpa koyakan dan tiada jahitan pun..

Saya bersalin 3 org ank smua xde jahitan sbb nurse n doktor ckp cuma koyak dlm..in tear..sy pun xpnh kena gunting..so far lebih cepat baik berbanding luka ada jahitan rsnyer..tp yg no 4 ni xtau lg mcmn..masih mnunggu now 31w

5y ago

Bjalan tu mmg byk sbb ms pregnant jaga mentua sakit stroke..jd masak,mngemas n kerja rumah buat sendiri dgn bantuan husband.. office pun kena panjat tangga jd hari2 exercise naik turun tangga.. lain2 petua sy xde?

anak sulung lebih baik gunting dari koyak..kalau baby kecik mungkin tak gunting..tapi baby besar kalau sulung teran tak betul boleh koyak..

5y ago

Sy pn anak sulung gunting sikit.. Bby 3.2kg

sy pun anak kdua b'salin normal tanpa jahitan atau koyak..b'pantang mcm biasa..

5y ago

Alhmdulillah , boleh tahu mcm mana sis bolh bslain normal tanpa jahitan atau koyak ...

maaf.. sye nak tanye.. cane xde koyak ye.. ape tips.. anak no berapa...

5y ago

Xde rse nya...sbb mse mengandung mmg xlarat nk jln...mood jln xde...

Ye ke tanpa jahitan