bole ke rebonding rambut time pregnent niey

Bole ke rebonding rambut time pregnant niy

14 Balas

saya masa 9 weeks ada buat rebonding n treatment..saya bgtau pregnant...tapi sis kena cari salon yg ada pilihan rebonding pkai bahan organic yg free formaldehyde, parabens n sulfate..bau bahan yg dia pkai tu pon tak sekuat rebonding yg biasa..tapi rambut jd soft rebonding ja n harga lebih sikit

Xboleh. Phk salon pun taknak buat. Sy pergi tanya ada x bhn selamat utk product rebonding pregnant mom, dorg ckp xde. Dorg xkan buat kt preggy mom. Okeylah... Lps brsalin sy pegi buat lah sblm sy ssrabut dgn lebih teruk rambut sy ni ank2 rambut trutamanya

semasa saya mengandung saya x buat treatment rambut dan saya x pakai apa2 kat muka saya. kalu boleh elakkan. kita x tahu apa kandungan dalam barangan tersebut.

Sy just gunting rambut ja msa 31weeks ritu ni skrg alhamdulillah 35weeks suda gunting bg pendek sbb nnti bla dlm pantang mesti panas tu gunting siap2.

Sy tringin nk buat dlu, tp org saloon tu x bg buat.. Dy ckp ibu mgandung x blh buat sbb ad bau chemical yg mmbahayakan kandungan... #TAPSupermoms

tak bole . sebab bahan dia bole mnyerap dlm bdn bahaya untuk bayi . google2 laa .klu kurang yakin dgn google tnye trus dekt doctor nti ..

klau boleh elakkan dlu sis.. sbb ubat rebonding smua ada chemical..

lepas beranak rebonding and warna kan rambut boleh ke

rebonding/bleach/dye rmbut better elakkan time pregnant

4y ago

okey thanks

nope tak boleh sbb ad bahan kimia ,