blh tolong tak...kalau nak check up d swasta dan bersalin di hospital kerajaan blh tak?dan satu lagi masalah buku pink tu blh DPT d swasta or buat dulu d kkpj.

1 Balas

blh jer sis..xde mslah..tp pastikn sblum nk ke hosp gov utk bsalin tu sis ambil smua laporan prubatan n checkup dr klinik swasta..snang pihak hosp nk wat rujukan klu sis or bby ada mslah apa2..buku pink tu hnya blh dpt klu kt wat checkup kt klinik krajaan je..klu klinik swasta diaorg just bg kad utk appointment..xde sbrng maklumat mgenai khamilan pn..sbb tu lbih baik checkup kt klinik krajaan..snang nk pg mna2 blh jer bwk buku pink tu utk rujukan