Nak tanya soalan sister air kelapa blh xminum sis 27minggu dah sis blhx

Blh minum air kelapa 27minggu

20 Balas

Saya selalu minum air kelapa masa awal mengandung sebab masa tu belum tahu mengandung, lepas dh tahu pastu terbaca air kelapa boleh sebabkan gugur saya terus takut nak minum..tapi masa 19 weeks saya ve covid & saya minum air kelapa hampir setiap hari tempoh kuarantin.. Alhamdulillah tak ada apa yg buruk berlaku..sekarang pun bila teringin saya akan minum air kelapa ori tanpa gula😇

saya tak pasti boleh ke tak. tapi kalau saya, saya mmg ade minum air kelapa. cuma kurang gula la.. ubat minyak kelapa dara pun saya consume sebab katanya boleh senangkan bersalin nanti. Alhamdulillah, hb saya cantik. dengan mengamalkan pengambilan minyak kelapa dara, saya bersalin tak sampai sejam dalam lr. xde jahitan, xde koyak.

2y ago

saya amalkan sejak 5months sis. itu oun saya rasa da lambat. sebab sebelum tu hb saya makin drop. lepas consume vco gel, hb makin cantik smpai saya bersalin..

Boleh je minum air kelapa. Banyak manfaat masa mengandung ni. Boleh elakkan dehidrasi, sembelit, boleh elak daripada jangkitan saluran kencing. Saya selalu sakit masa nak kencing, lepas minum air kelapa, kencing bagus je takde sakit dah.

sy 8w dh minum.. sbb masa tu kena covid19. jdi beli sebiji letak garam sikit then sy minum sikit, half glass mcm tu je. kdg kalau teringin sy beli yg dh campur ais kat warung tu 😂.. kiranya x peor lah kan☺️

Dari first pregnant smpai skrg 27weeks ada minum air kelapa skrg lagi kerap sbb cuaca panas.. slalu beli tempat sma makcik tu tegur klu slalu minum air kelapa nanti baby kluar bersih dan putih.. Allahualam

2y ago

btl tu.. sy tgk ank buah sy skng ni mmg putih melepak bersih jaa.. baby boy 😍

Sy minum je sampaila sebelum bersalin. tapi masa Sy beli air kelapa acik tu nk kasi isi kelapa air je dia je. dia kata tk elok ada isi kelapa. asl kn bnyk dh la.

boleh ..sy mnum dri awal pregnant smpai skrg 26w dok mnum je slalu..dri anak first smpai ktiga ni mmg kerap mnum air klpa dri awal pregnant

boleh je..minum air kelapa ni nk bg ank bersih..xkesah pon minum start bila..Alhamdulillah ank2 sy 2 org bersih je keluar

dari awal mengandung sampai dah tunggu hari ni saya minum air kelapa. tkde masalah pun sbb kelapa byk khasiat

2y ago

iya takde masalah pun nak minum bila bila

minum dulu 2/3 teguk. tgok dulu mcm mna reaction badan, kalau xdak ap2. insyaallah boleh minum