Bleh ke mkn ubt resdung

Bleh tk ye sy mkn ubt resdung msa hamil.

Bleh ke mkn ubt resdung
7 Balas

Jgn sis.. Better consult doc. Sebab ada ubat tak boleh dimakan semasa preggy. Saya dulu jenis min beli ubat kat farmasi, tapi time preggy muka ni jer jumpa doc tiap kali sakit.. Even lepas beranak pun jumpa doc, sebab takut ubat ada effect pg bby.. Dia akan bagi kita ubat yang sesuai bg kita yg preggy or low dose.

Jgn mkn y beli kt farmasi..mintak gan doc masa temujanji..sbb doc tau ubat apa yang sesuai untuk pregnant..sy ada mkn kdg2..ubat gatal muka n bersin2..doc bg..tp bila gatal sgt smpi x thn je sy mkn.

ms hamil ni better puan jmpe doc n tnye...sbb setahu sy spnjng preggy ni tak boleh ambil ubat sebarangan tkut effect pd kandungan...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

kena tanya Dr. saya nak ambil pil kalsium pun tanya Dr. walaupun Ada je kakak ipar Dan biras kat makan je tak Ada apa apa la. Dr tak bagi saya makan pil kalsium. huuuuu

jangannnnnn. baik tanya doktor. farmasi pun tak boleh percaya. saya ada beli ubat gatal2 dekat farmasi, bila tunjuk doktor & nurse kena marah. better pergi klinik tau

Jgn mkn, kecuali atas nasihat Dr... Setahu sy, byk ubat yg ibu hamil x blh ambil...

better tanya doc dulu sis before consume ubat apa2