pantang czer

bleh makan apa jek ye.. saya rasa dh tak cukup nutrient ni..mkn bubur dgn ikan..x pun dgn ayam.....air pun.air apa yg bergula bleh minum... benci lah pantang2 lebih2 bab mkn ni..hmm

10 Balas

Sebenarnya semasa berpantang lepas bersalin tak banyak pon perlu pantang makanan… as long as makanan tu kita makan takda alahan boleh ja makan… bubur tak sesuai sebab kita perlukan tenaga so kena makan nasi… sup ayam ka, kari ayam pon boleh, ikan, sayur buah itu semua penting… air susu air coklat air milo oat nestum boleh jaa… Kopi teh boleh minum tapi lepas menyusu baby… Saya berpantang dikampung dengan makan n kakak2 tapi dorang jenis tak kisah asalkan badan sihat jaa…