Luka brsalin normal frst bby blum smbuh 26 hr sdah?

Bleh bg tips smbuhkn luka teruk scepat yg mngkin.. Sngsara nk dduk, sngsara nk buang air. ??? nk sbulan dh msih blum kering

15 Balas

Sy masukkan ubat kuning dalam botol spray kecik. Tiap kali lepas pegi tandas, dab kering2 lepas tu sembur kat bahagian jahitan. Lepas sembur kipas2 bg kering. Biasa suami yg tlg n check. Rajin tukar pad jgk. Minggu kedua luka jahitan dah elok. Nurse dgn tukang urut siap tegur sy jalan laju sgt 😅

4y ago

Btw,sy pon first time bersalin. Kalau ade ig,boleh follow kak long @eja_confinementhelper dia byk share tips