Merawat luka besalin

Hye mmy2 smuanya.. Dh mkin dkat bln nk brsalin ni.. Sy asyik rsau psal cara merawat luka agar cpat smbuh.. Agak2 mmy2 smua bleh tlong share pnglman mrawat luka buar cpat smbuh x??.. Sy dh stress fkirkn ni.. Tkut xpndai nk rwat nnty nya??? #frstbby

2 Balas

mommy kena tggu bby kuar dulu..mommy pun taktau bersalin normal ke czer kan? nti mommy boleh research cara2 jaga luka bersalin czer n bersalin normal 😊

5y ago

sbb penjagaan nya lain2..kalo mcm sy bersalin normal, kena rajin tukar pad..letak ubat, pastu kering kan..kdg2 duk rendam dlm dettol..cam tu la..nti skejap je dah baik..hehe

Jgn la fkir smpai stress pulk tu haha cra nk dia cept baik rendam dgn air suam buh garam nurse yg ajar .

5y ago

Oouh ykerr.. Oklh klw cmtu😊