Berapa lama ibu berada di dalam bilik bersalin 'labor room'?
Voice your Opinion
0-3 Jam
4-6 Jam
6-10 Jam
12-24 Jam

2927 respon

37 Balas

Ank sulung 6jam sbb nk tgu doktor n doktor pakar, ary bslin dr jam 3lbh am d msokkn LB, Tp y bsalin rmy mse tu ad dekat 7org since kul5am-920am tempoh tu sy dgr rmy bsalin ad y jerit2, jd mkin takot lh sy.. Doktor pkr tgk jln dh 7cm then dy ckp dh bole sgt bsalin sbb telalu lme sy thn sakit smpy bengkak dedua tgn jarum tu, ctg pn dy ckp ok je xpyh tgu skala 3 sbb sy dh sakit xthn.. Alhamdulillah 3xpush je keluar bby boy 9.18am Ank ke2 plk time awl2 pkp, 9hb mlm pegi 2cm doc swo blk, so smpy uma kul 2am,kua tanda n sakit mkin melampau, tp relaks mkn roti lu🤣 bg suami tdo jp.. Kul 3lbh grk spital, msok je sne dh kul 4lbh tgk dh 4cm tros msok LR, tgu ctg skala 3 gk😅😅😅 kul 620 tu doktor kjot sy tny bole teran x, sy dlm kdaan mamai n ngiring, sy bkk kki tros teran, dyowg pny gelabah, mnx dy thn n kpit kki sbb x standby ap2 lgsg, lps dh standby sy btl kn position ngiring y selesa sikit then 2x push keluar lh bby girl 6.36am alhamdulillah.. Now preggy ke3 dh 7m... Xtau gender, sbb tu ary nk tgk dy bole tdo sujud🤣😅

Anak sulung msuk LB trus bersalin, sbb cek kat wad dh 9cm nak teran sgt dh 😆😆 ank no 2 x masuk LB sebab bersalin kt kecemasan, sampai2 doktor cek jln dh 10cm terus teran xpeduli apa dah time tu 🤣😂🤣

6minit😅🤣 maybe sbb dh pergi kelas bersalin..dan saya buat mcm mana belajar di kelas bersalin tersebut.masuk labour room 8mlm..baby keluar 8.06malam...hehehe..alhamdulillah berkat doa suami dan keluarga

3y ago

Cara nak meneran, Cara Nk kurangkan sakit belakang, cara nk exercise sepanjang mgandung,caya nk control nafas saat sakit nk bersalin mula muncul, pemakanan, suami boleh bantu dari segi apa yg suami boleh bantu...

13 jam dlm lb. Tak boleh teran. Kena seluk 6-7 kali. Induce lagi, bantuan pernafasan lagi. Tp still takda rezeki nk bersalin normal. Emergency czer takut anak lemas😢

msuk LB 10cm da tapi air ketuban x pecah lgi then dr check pecahkan.. sekali teran alhamdulillah dlm 10 minit ja.. yg bikin lmbtnya yg kena jahit tu dlm sejam juga siap nya 😅

Anak pertama, Alhamdulillah dipermudahkan. Kurang 1 jam bersalin. 0-3 jam, jahit luka episiotomy yg kena gunting.

bersalin dlm sejam je. tunggu doc monitor luka yg lama. smp kena jahit 2x. 😖nasib baik suami dan baby teman.

3 org anak, semua x sama.. Anak sulung lama sbb induce.. Anak no 2 cepat, anak no 3 lama jugak sbb induce...

Kne tolak LB lps cek bukaan 6cm....baby kluar x smpai stengah jam.yg jd lama bila nk tggu dktor siap cek.

Anak first dulu 20minit je🤗 But yg second ni pulak 11 jam🥺