39 minggu.

bile berjalan... rse nak membuang. dah dok kt tandas lama2 daa, perut rasa sakit tapi xmembuang jugak. semalam minum air oren sekotak daa untuk mudahkan pagi nie tapi xjugaaa. tapi kerap kencing sangat2, 10minit ke 15 minit skali ulang alik tandas jee... rase nk dok lam tandas jee untuk kencing. kaki dah krem2 perut pedih cam sengugut plak... sakit dekat 30 ke 40minit, pahtu hilang 2 3 jam dtg blik sakit. uishhh berpeluh2 dibuatnyaa

10 Balas

Brsedia la sis nak bersalin dah tu .. Jgn ikut kan sgt nk berak tu .. Jgn teran kuat2 klu awak rsa nk mmbuang. .. Saya mse nk brsalin tu mcm tu jugk klu bole mmg nk duk tndas je sb rsa nk berak tp taiknya xda . rsa taik nk kluar tu pun xda. Tp prut sakit mcm rsa nk berak .. Kncing jgn ckp laa bsah spender sb mnum air je trus rsa nk kncing haha sakit contraction tu akn makin kerap sis .. Saya brsalin ngam2 39weeks

5y ago

Wahh dah kene admit ke ..amin in syaa Allah semoga segala urusan dpermudahkan 😊

Sama la sis, saye dah 38 minggu....bawah perut rasa sakit kdg pedih, pangkal paha memang sakit ...kdgn smpai sakit blakang...nak jalan rasa sakit, kejap2 kencing..dah xlarat dah..😅

5y ago

aahhh.. sye kene induce esok, perut kerap mengeras tapi xsakit ape2 pon. ya Allah rse seram, sampai nk baca zikir pon kalut da xtaw nk baca yg mana.. rse nk baca semuaa... mkin baca mkin gelisah n takut hahahhahha

klau sis risau n was2 bole je check kot jln da bkk ke ap kn . klau still bukaan 1mcm tu boase doc bg balik dlu tnggu dlu sakit btol tu .

5y ago

ahaha mmg dy tgh sedp tido la tu sis . da pnt aktif time mlm agk ny . ok la sia smoge d permudhkn la ye urusan sis . sy pon nt 13 ni da msok wad . 14kne induce . xlame dh sy ni . 😂

Bnykkan berjalan.. In sha allah cepat lah proses bersalin tu. Apa apa sy doakan semuanya dipermudahkan.

5y ago

dah banyak berjalan sis, tapi bukaan xde... harap2 ade laa bukaan sebb tgh sakit2 gak nie

Sy rsa nk mmbuang.. tup2 jlan dh 7cm. Nseb x 'mmbuang anak di jamban..😅

5y ago

hahhaha... sye sampai hosp.. cek ape bagai doktor suh admit wad n esok kene induce daa

Mw beranak sdh lh tu sis jaga nnti ank tkluar d tandas

5y ago

mase tu untie sis ade sakit2 perut x

Sis same mcm sy .. knpe kena induce..jlan x bukak ke

5y ago

xjadi induce, sebb esoknya jalan dah buka 1cm, pahtu ade kontraksi. skrg da 3hri kt hosp... bukaan baru 3cm hahhahah... due minggu depan. semoga dipermudahkan. dah berjalan, dah buat squat bagai... tapi masih sama lagi. hahahhah

Get ready hehe. May everything goes well hehe

5y ago

dah smpai hosp.. doktor nk induce esok. kene admit ward

Tu tanda2 nak beranak

5y ago

baik2.. skrg da otw hosp.

Tnda tu. Tgu hari je hihi

5y ago

risaw jugak nie... takut kene serah diri. sakit on off jee... camne nk bgi cepat bersalin kak.