sakit cam senggugut

skrg da 37minggu ++. semalam je dri jam 3ptg - 3pgi perut rase pedih je cam sengugut. baby aktif cam biasaaa. sakit yg mencucuk2 uishhhh skjap rse xleh tahan, skjap rse leh tahan. sakit on off 2 3 jam dtg rse sakit tu... hari nie pulak... jdi lapar semacam je. skit2 nk makan, dah makan muntah2 plak. bile makan badan jdi mengigil2.. tapi sakit2 tu xsngat. baby main2 mengeras2 plak. kerap pulak siang nie msuk tandas, law minum air secawan, rse cam secawan jugak kencing... sebb muntah2 kan so minum air bnyak.. kencing pon kerap n kuantiti air kencing pon bnyak kua.. sebelom nie cam lawas xlawas je... tanda2 nk bersalin ke.. sebb checkup 26hb, doktor pakar scan, katenye berkemungkinan minggu depan bersalin laa nie... baby dah turun kt tulang pelvic tgu bukaan je... seram laa pulak... tapi baca pengalaman ibu bersalin tanda bersalin berbeza beza kan... so jdi confius da... aku nie yg mne 1 hihihi.

2 Balas

Mcm tnda2 dekt nk bersalin dah tu .. Sakit prut tu mgkn tngah alami false contraction. Sb klu contraction btul dia dtg tiap minit awak try la install app untk kira contraction .. Sya msa dkt2 nk brsalin mcm awak jugk krap kncing xbole mnum trus rsa nk kncing haha tp xdalah muntah2 ..

5y ago

seronok bacaa... harap2 sye mcm sis gak.. sakit2 kat umah, sampai hosp da bukaan besar. xplu laa nak tgu bagai.. harap2 di mudahkan bersalin. baby masih sedap dok dlm perut lagi. main2 sakit je... xsabar nk bgi baby kua nie.. due awal bulan 9 tapi baby cam seronok je kt dalam... huhuhu ade beza x lahir anak lelaki or perempuan? betol ke.. law anak lelaki cepat beranak n ank perempuan take time skit... atau setiap kelahiran beza2 bukn sebb jantina baby tu

Dah ada tanda nak bersalin 😍😍 terus monitor gerak baby & kekerapan sakit. Kalau dah makin kerap dah kena pergi hospital tapi kalau 1@2 jam sakit pastu ok better tak yah pegi lagi sebab nanti seksa dokter main seluk² 😂😂😂

5y ago

monitor gak nie... pedih lain macam je.... buat masa nie gerak baby ape semua ok je. aduhhh takut pon adeee dah laa husb xde. law sakit bersalin agak2 spt drive ke hosp ke x nati.. hosp dekat je 5mnit dri umah