Berapakah bilangan anak yang anda dan pasangan inginkan? Jom kongsi!
Voice your Opinion
1-3
4-6
7 dan ke atas
Lain-lain/nyatakan

6245 respon

57 Balas

bergantung pada kewangan. tapi pada saya 1-3 cukup lah. tapi suami nak lebih, saya cakap kalau dia jaga elok, dia bg perhatian elok, kewangan dia sediakan elok, makan pakain pelajaran dan lain2 cukup nak 10 pon on hahaha. tgk pada rezeki Allah beri ❤️

Tak pernah menetapkan bilangan. Tetapi rezeki sehingga 3 org shje kerana telah BTL disebabkan ceaser berturut-turut. 😊

x planning pon... ade rezeki ada lh.... selagi boleh mngandung... mngandung je, x semua org dpt zuriat dgn mudah kn...

X pernah discuss psl mau brapa org anak... Insyaa-Allah lepas 2nd ni akan plan.. Sbb 2nd pregnancy ni x plan..

Zaman skrg, kbykan ibu terpaksa ceazer n hanya boleh preggy 3kali shj. Tu sbb majoriti ramai anak cme 3 shj.

Bergantung pada rezeki. Teringin anak ramai. Tapi dah 2kali czer so anak ke3 pun nak kena czer juga

Kalau mampu nak juga banyak anak tapi tak mampu..dua cukuplah..faktor kesihatan tak mengizinkan..

Bkn tak nak ank ramai... Ekonomi pun tak stabil.. Jika allah bg rezeki.. Sy trma jer

4 - 6 kut pasal kami pasangan muda , selagi mampu .. rezeki tu InsyaAllah ada 🥺

Husband suka 11 org, tapi saya tak kisah sgt ada anak walaupun satu dah rezeki...