Bila nak beli breast pump? Sebelum/selepas bersalin?

Bila waktu yg sesuai utk beli breast pump? Sebelum atau selepas bersalin? Saya plan nak beli sebelum tapi bila saya join kelas breastfeeding, counselor lactasi advice beli selepas bersalin. Boleh mula mengepam dalam bulan kedua pantang. Saya risau kalau baby saya kena tahan kat wad, then nanti rushing pulak nak cari breast pump :/ ke ok je untuk buat manual pumping guna tangan? Mommies lain ada advice tak?

2 Balas

better beli lepas bersalin la. saya beli sebelum bersalin , pakai kejap je. kalau ni nanti bole marmet .

2y ago

i see okay tqq