Breast pump

Hi mommies. Saya pregnant 31weeks dan nak tanya pendapat bila perlu beli breast pump ye? Ada yang suggest after bersalin sbb breast akan membesar, tapi ada yang suruh beli awal sbb risau baby kena admit ward so nnt still kena pump. Saya buntu. Pls help, thanks mommies

5 Balas

Sy mse ank first, sbb xde pengalaman kn.. Xterpikir psl breast pump.. Pastu lpas bersalin tu susu byk sgt.. Smpai sakit la breast.. Pastu suami beli yg manual dulu.. So guna yg manual jer, bila nk msuk keje tu bru beli yg electric.. Sbb breast pump ni mmg pnting bila kite ade susu bdn, tpi ade juga org xde rezeki ade susu bdn bila dia bersalin. Kdg tu susu xbyk. Klau da beli awl2 breast pump.. Rugi la kn.. Itu pendpt sy la sis😊.. Tpi klau sis rase nak beli bole jer utk preparation kn.. Xkalut..

As a working mom, saya prepare awal2 untuk sebarang kemungkinan. Lagipun saya tetap akan guna bila kerja nanti. Nak2 tiba2 brand yg saya berminat haritu tgh diskaun drpd 360 jadi 280. Auto grab 🥹 Sis try survey dulu tp beli time dah 35w ke sebab breastpump ada warranty, kalau beli awal sgt cepat warranty habis

Cari tempat yg boleh try suction. Saya try byak brand and dia ukur nipple sekali so dia akn suggest mana yg okay sesuai ngn nipple kita.

hi mommy, blh je buat preparation awal. sbb nt akan pkai juga☺️ X Salah Bli awal.

haritu ada ternampak video, tips beli breast pump kena beli masa 32w keatas...