kuat nangis

Bila pregnant ni.. Kenapa saya jadi kuat menangis yaa? Suami balik lambat tak sampai 5 minit pon menangis, kedai nasi tutup pon menangis, saya main game, pastu kalah, meraung terus.. Kiranya menangis tu jadi rutin harian dah.. Kenapa yaa?? Sedangkan sebelum ni, saya ni jenis hati batu.

42 Balas

Saya pun sama Ni mengadung anak ke3, perasaan sensitive terlalu kuat, cepat tersentuh hati Ni...seminggu mesti 2, 3 Kali nangis...smpai jadi Ada yg terasa ngn saya terutama family mak ngn adik Dan smpai saya buat keputusan utk keluar Dr rumah tinggal Di rumah sendri Dan suami pun setuju utk jaga saya dlm pantang...harap saya dapat bersalin dengan mudah sbb emosi saya Ni buat ramai yg terasa Dan takut effect baby pulak...

sis,klau boleh,kuatkan sikit diri..bukan apa,sbb klau kita byk mnangis,tkot effect pada baby kita..sy ada makcik,masa preggy tiap hari mnangis,sbb ada mslh dgn suami dia..baby dia lahir,tiap2 hari mnangis,dh jd makin besar pon,mata dia sntiasa berair mcm mnangis tu..xblh tgk muka org lgsg,msti nangis..xleh org pegang,nangis..hehe tp stiap org xsama kan..just sekadar bgtahu apa yg jd kat makcik je..

5y ago

Tu mgkin sbb stress tu.. Mcm sis ni lebih kepada pembawakan rasanya..

Sama la sis, time preggy ni hati tisu tak boleh bawak bincang😂😂 Hari tu hubby just ckp tak bole deco rumah lebih2 sbb rumah sewa, pastu dah tsedu2 nangis smpkn baby mgeras, huuu😖 Tapi try2 control la jgn ikutkn sgt perasaan hati tisu tu nti baby stress...hehe

Pembawaan ibu mngandung kata org tua 😁..Yg sy pulak sejak pregnant diam je, mcm penat sngat nk brckp,smpai risau gaklah sbp ibu mentua ckp pembawaan budak,bila dah lahir nnti boleh terbawa pd anak.Risau kalau2 nnti anak sy tu jd jenis pndiam je.

Sme mcm sye, mse ade first kje nk ngis je, bile ank kuor mmg ikt btl prgai sye, mcm pregnantkn die, kuat ngis, smpai skrg, umr dh 8thn pn kuat ngis lg, mrh skit je pn dh kuor air mate, ank sye laki😇

Sama la.... Saya ni hati batu jugak tapi masa mengandung ni menangis je... Dengar lagu raya lagi menangis... Sampai suami hairan 🤣🤣🤣🤣...mak mentua kata bawak budak macam tu la

Biasa tu apa yg blku kt ank kita t..snsitif mudah ngis sbb sy ank 1 n 2 xngis tp ank ke3 mst nk ngis ble bbybkluar apa sy alami mse ngndung tu sbji mcm die..kuat mrajuk,mrh n ngis 😅😅

Bila pregnant semua nya akan berubah . Mayb sbb horman kita kut . Sy pun mcm tu jgak. Suami blik keje lmbt mesti sy tarik muka 😂 kalau main game kalah mesti jd marah² .

Sy pon kuat nanges.. Kuat Bebel.. Sambil Bebel kat suami sambil nanges.. Aduhhh.. Xde semena2 pin boleh nangeh.. Tgok kartun sedih pon nangehhh.. Haha hahaha...

Sama lah kita. Tapi saya jenis suka campak barang. Kalau laki buat hal saya nangis sambil campak barang 😂 sebelum pregnant saya jenis kuat maki org hahahaha