Fasa Anak Membesar, Anda Yang Mana Satu?

Bila dah jadi ibu ni, memang banyak betul cabaran dia. Nak urus anak, nak urus rumah, nak urus diri sendiri lagi. Mana fasa di bawah menggambarkan situasi anda sekarang?

Fasa Anak Membesar, Anda Yang Mana Satu?
35 Balas

Yg kecik 3bln. Masih senang dijaga walaupun asyik nk melekat dgn mommy. Rasa jauh lg senang dari yg sulung dulu asyik nangis2. Now si abg dh 4thn, Autism yg masih blm boleh berdikari. Sy akui amat mencabar jaga dua ni sorg2 kalau time bapaknya kerja. Semoga pahala yg byk dan berpanjangan atas kesabaran dan penat lelahku ini Amin

tak tau la nak cakap. anak sekarang baru nak masuk tadika 5 tahun. dalam 5 tahun ni part paling mencabar adalah masa lepas bersalin.. dalam pantang.. berpantang cuma berdua ja dengan suami. xde org tua jaga. time suami kerja jaga diri sendiri ja.. mmg struggle sgt2. sekarang anak dah besar ,alhamdulillah.. lebih senang jaga dia..

18 bulan 😅😆😆😆😆 . jannah tak banyak ragam bila jaga dia cumanya dia kuat bermain 😅😆 jadinya mama dia kene ade extra energy melayan dia kihkihkihhhh..firstbaby ..1 tahun 7 bulan...kene buat banyak activity...kalau main satu mainan dia cepat Bosan😅

saya ingatkan saya dh xmengalami semua ni lg...ternyata, ada lagi...selepas 9tahun 😅 skrg anak ketiga 7 bulan...gaya nya spt 8bulan ☝️...saya sdg bahagia menikmati saat² ni...👌💕

3mo ago

sama dgn sy...selepas 7thn...now yg kecik dh nk msuk 4bln...

now yg kecik 6 bln...ank yg sulung 5 thn dn kedua 3 thn...sgt mencabar dn x terurus diri ni..rumah pon x sempat nk urus sepenuhnya..

4 bln. pukul 4pg bangun. tido2 plak 8 pg. x menangis. bby ajak main2 dgn dia. momy layan kan ajer. 1st mom. bby boy

Anak saya 8 bulan, tapi dah macam 18 bulan punya, pening kepala,nak panjat2 kepala kita😅

3bulan & 2tahun 10bulan 😅 alhamdulillah dua² ok je. 🤲🏻

4bln 😅 akal baru tah pape 🥹 enjoy moment 👩

18bulan. kadang rasa nak nangis