Pengalaman Bersalin, Proses Yang Mana Anda Lalui?

Bila bercakap soal bersalin ni, pastinya itu menjadi momen yang paling tak dapat nak dilupakan. Betul tak? Nak ungkap dengan kata-kata pun tak tahu macam mana. Dalam banyak-banyak kaedah bersalin yang anda, mana satu yang anda lalui? Jom kongsi dengan kami dan ibu-ibu lain!

Pengalaman Bersalin, Proses Yang Mana Anda Lalui?
92 Balas

bulan lepas,emergency czer sbb dh strt contraction tp jln xbuka.doc cek jln dy ckp rsa cm jari bkn kpla bby. trus scan mmg btul npk bby kpla kt ats kaki kt bwh..trus book bilik ot kul2ptg,kul 4bru blh msuk blik ot.trus LSCS e-czer...

induced 2x jalan tak terbuka masa tu dah 2 hari stay in kat hospital ketuban bocor, hari ke 3 ketuban dah kering kantung baby pun dah mengecut, doktor pakar cek lagi rupa2 nya placenta previa type 1 last2 emergency czer

normalx3..yg ke 4 kena induce plak..4 kali 1stdegree tears..jait mati 4 kali gak.kena nom 4,trus xnak beranak dah...ckplh...sakit beranak induce rasa 5 kali ganda rahmat beranak normal.ttp kilang trus

saya bersalin normal,tapi induce..sebab air ketuban x pecah..rupanya ada najis dalam air ketuban..saya push pun 8 cm..jadi banyak sikit jahit tu..tapi sekarang alhamdulillah.

elective czer. sbb pp major type 4. klu bukan sbb pp pun, mmg doc suggest czer sbb baby special from IVF. hnye follow nasihat doc mne yg trbaik☺️

Induce ubat 2 kali, pecah air ketuban trus bersalin normal. Push banyak kali tk keluar. Last2 kena gunting. 2nd degree tear. Rupanya baby besar 3.8 kg

induced,normal..belum due date tapi sebab ibu demam bacaan jantung baby menurun so dokter trpaksa induced untuk bersalin..alhamdulilah dipermudahkan

a,b,i. induce belon, normal vacuum sbb push tp sampai buasir tak larat teran dah dr terus vacuum so koyak episiotomy la sbb seluk kepals vacuum

sulung drip induce (hampir berjaya bersalin normal fetal distressed) - epidural - czer no 2 drip induce (jln x buka) - epidural - czer

ank pertama hingga ke 5 semua normal even no 4 songsang kuar kaki dulu😅... no 6 czer sbb bby besar 3.98 almost 4kg ....then trs BTL