Alahan teruk

Biasanya ibu2 mkn apa ye utk survive sementara tgh alahan teruk? Selain roti dan biskut. Dan kalau tak boleh minum air masak, selalunya ibu2 minum apa utk kekal hidrate? Dah sebulan survive mkn roti dan minum kopi je sbb itu je mampu mkn. Rasa mcm mental dah hampir koyak pregnant kalini. Down teruk. Saya perlukan kata2 semangat 😭😭😭😭😭

Alahan teruk
16 Balas

inshaaAllah alahan tu tanda baby sihat org kata. yg penting make sure perut tak kosong. kalau x lalu makan nasi, makan roti. biskut pun boleh. kalau x makan buah2. atau salad campur(cuci bersih dulu salad2 tu). kalau x lalu juga makan bihun. atau kurma. yg penting sis kene cari 1001 cara utk makan. kalau xde gdm, minum je milo. kalau boleh minun susu, minum susu. yg penting jgn biar perut kosong. mcm sy, kalau perut kosong dah masuk angin, lagi rasa nak muntah. so sy make sure sy takkan rasa lapar sepanjang hari. tp sy kawal lah apa yg sy makan. mcm setakat snacking2 ringan mcm buah2, susu, kacang2. biskut pun sy ambik juga tu kalau dah lapar yg sangat. apa2 pun smoga dipermudahkan urusan sis. tahan sikit je lagi ya. enjoy your moment time pregnant.

3y ago

++ atau kalau sis rajin sikit buat air buah. air smoothie ke. buat air cocktail ke (kalau xde gdm). sy cari mcm2 resipi di google yg kreatif2 yg kdg2 kite x terpikir nk buat utk pastikan perut sy tak kosong tp dlm masa sama sy control lagi gula dlm pemakanan sy. nasi sy kurang makan time alahan. tp bubur sy boleh makan. haa yg penting sis cuba utk makan k. keep fighting sis!!