Alahan teruk

Biasanya ibu2 mkn apa ye utk survive sementara tgh alahan teruk? Selain roti dan biskut. Dan kalau tak boleh minum air masak, selalunya ibu2 minum apa utk kekal hidrate? Dah sebulan survive mkn roti dan minum kopi je sbb itu je mampu mkn. Rasa mcm mental dah hampir koyak pregnant kalini. Down teruk. Saya perlukan kata2 semangat 😭😭😭😭😭

Alahan teruk
16 Balas

Alhamdulillah mak saya datang tolong masak. saya okay kalau makan makanan mak masak. yg lain2 mmg survive roti, milo, 100+, air mineral. 2 minggu lepas dr kat kkia bagi ubat tahan muntah sbb dah teruk sgt weight loss. 8kg dalam masa 5-6 minggu. ye lah duk makan muntah makan muntah. Alhamdulillah lepas mkn ubat tu, rasa mcm normal sgt. minum air biasa pun boleh dah. pastu sekali makan pedas pun boleh! tapi mak saya x suka saya amik sbb dia takut effect baby. Kakak saya dulu survive maggie. sbb dia x muntah mkn maggie. cumanya dia makan 2-3 kali seminggu. yg lain auto muntah. dan kakak saya alahan teruk sampai dia beranak baru stop muntah. Kawan saya kata air kelapa mujarab bagi dia. tapi saya x berani sbb tgk org kata air kelapa 1st trimester x bagus. so saya pun x try air kelapa. saya suggest sis jumpa doctor. kat klinik private, atau ke kat kkia ke.. cuba try mintak ubat tahan muntah ni. Harap membantu so far saya baru makan 4 biji dlm 2 minggu ni bila dah terpaksa.