Alahan teruk

Biasanya ibu2 mkn apa ye utk survive sementara tgh alahan teruk? Selain roti dan biskut. Dan kalau tak boleh minum air masak, selalunya ibu2 minum apa utk kekal hidrate? Dah sebulan survive mkn roti dan minum kopi je sbb itu je mampu mkn. Rasa mcm mental dah hampir koyak pregnant kalini. Down teruk. Saya perlukan kata2 semangat 😭😭😭😭😭

Alahan teruk
16 Balas

Ada orang kata minum air sunquick tapi saya minum muntah jugak. Walaupn air gas tak elok tapi air tu je yg boleh buat hilang loya. Air kosong pulak kena sejuk baru boleh telan. Saya makan je apa yg saya rasa nk makan. Kalau muntah pn takpe yg penting kita cuba untuk makan sbb tktahu apa yg kena dgn tekak. Harini makan ok tiba esok makan muntah pulak. Saya hadap je alahan ni as long as tak dehydrate. Masa week 12 saya dpt ubat tahan muntah dari doc sbb saya mengadu alahan teruk. Tapi week 13 tu alahan slowly hilang n selera makan bertambah pulak. Ubat tahan muntah pn banyak lagi 😂