Sengugut susah mengandung.??

Betulke kuat senggugut susah nak mengandung. Sape ade pengalaman senggugut kuat.. n sape dah berjaye ade anak walaupun senggugut kuat..#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

13 Balas

Hai awk..sy la org nya..senggugut sampai pensan sejak zaman sekolah sbb terlampau sakit. Masa kerja plak sebulan 1x kena mc sbb tak boleh bangun langsung 1st day. Doctor yg inject ubat tahan sakit pun pernah pesan, sy susah nak mengandung sampai sebelum kawen pun nangis² luah perasaan kat suami, kata sy susah nak dapatkan zuriat. Tapi percayakan rezki InshaAllah, usaha & tawakal ja, sbb Allah mengikut sangkaan hambanya, jadi sangka yang baik² disamping usaha. Alhamdulillah sy preggy anak ke2 sekarang. Semoga urusan kita dipermudahkan Allah sentiasa..

1y ago

aamiin.. ten q 🥰

takla puan .blh je pregnant..mcm sy ada endo stage 4.. dgn senggugut teruk ..kalau ikutkn doc pakar kata biasa org dh stage 4 ni tiada peluang tuk pregnant dan ada yg perlu buang rahim tp alhamdulillah sy blh pregnant..smua ni depends pd rezki... jika tuhan dah tetapkn rezki kita...in shaa Allah pasti ada .kena percy dan yakin dgn ketentuanNya serta rezki yg di beri..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

1y ago

takot plak nk g cek.. insyaa allah.. ten q.. aamiin.. 🥰

sy pun ada senggut teruk..tiap kali period mesti pening kepala,sakit tempat senggut,muntah2 , sakit perut rasa nak memulas,buka kipas Sejuk tutup kipas pnas..tapi alhamdullilah 10bulan kawin dah boleh mengandung..cuma nasihat sy klau org skeliling kaitkan dgn teruk senggut xblh mgandung..tlong abaikan..sebab rezeki tu smua dah tertulis..Tuhan akan beri tepat pada waktunya..

Sy senggugut teruk dari zaman sekolah lagi. Masa dah keje pun setiap kali period mesti kena amik EL/MC. Teruk kadang sampai x boleh bgn dari katil. Memang kena bergantung dgn panadol je setiap kali dtg tu kalau x 1 apa x boleh buat. Tapi alhamdulillah dah ada anak sorang dan tgh pregnant yg kedua pulak.

senggugut kuat selalu dikaitkan dgn pcos/cyst/fibroid sbb tu ada kemungkinan susah tapi bukan tak boleh. saya pun teruk senggugut, dan mmg ada pcos tapi Alhamdulillah dah bersalin. jumpa doktor untuk cek dgn lebih lanjut kalau nak tahu sbb senggugut teruk

Senggugut yg mengebabkan infertility selalunya sebab ada endo. Endo pun ada macam2 jenis. Jadi kalau ada senggugut teruk dan susah pregnant better buat fertility chech up. Kalau ada apa2 masalah boleh ikhtiar yg sepatutnya

Ada je sengugut kuat, dikurniakan anak. Cuma, yg ada sejarah sengugut kuat sejak zaman gadis ni, cepat lah buat pemeriksaan dgn doktor sbb itulah pesanan kawan-kawan saya yg diuji dgn endometrial ni.

eh tak ada la. saya pun senggugut teruk. sampai pitam, mc. tapi kalau teruk dinasihatkan supaya pergi cek untuk tengok ada masalah lain atau memang senggugut sahaja. moga dipermudahkan urusan sis.

Mitos, saya senggugut sakit sgt sampai pengsan2. Tp alhamdulillah mengandung. Cuma kena cek dgn doc sbb senggugut kuat ni selalu ada masalah pcos 😁

Xjugak awak... Kakak sy senggugut kuat.. Sy tgk pom tkot.. Tp lpas kawin terus lekat... Dah 2 ank skrg... Klau sy xde pglmn sbb xpnh senggugut..