Still TTC

Betul la orang kata, simptom pregnant dengan nak period sama je.. Perut rasa kembung, deria bau lebih sensitif, mood swing.. Ingat dah berisi la.. Sekali test upt still negatif.. Nampaknya tunggu je la miss P datang.. Semoga ada rezeki saya dan ibu² yang masih menanti baby 2020 ye.

Still TTC
24 Balas

Betul tu. Saya dulu asal ada simptom mcm tu mesti rasa hamil pasti beli upt last negatif je sampai give up dah nak test lepastu takut kecewa lagi . Lepas bape bulan , lepas tarikh period dan simptom sama dtg lagi tapi hati masih keras taknak cek upt sampai kawan smua kata muka nampak lain suh cek. Taknak juga sampai lah satu hari tertekan bawah perut macam ada keras keras tak macm sebelum ni . Tu yang terus terlintas nak cek upt . And masa tu baru betul hamil. So cadangan saya lah , kalau ada simpton mcm hamil dan dh lepas tarikh period cube cek sekitar bawah perut kalau rasa keras tu baru test upt ..

4y ago

Haa sebab saya pernah kena juga dulu. Last last sbb tnda nk period je

Betul tu sis.. Simptom pregnant dgn nk eriod sama je.. Baru2 nie sye delay period 5 hari.. Dalam hati tu dah seronok sgt2 dah.. Iye la kalau daj delay tu mesti la pregnant kan.. Beli pregnancy test -ve.. Sye pon terus pegi klinik buat scan semua,doc kata kosong takde kantung ape pon dalam tu.. Dalam hati memang dah hancur remuk dah sampai sye kena panic attack.. Mungkin sebab trlalu berharap sangat

4y ago

Aamiin aamiin aamiin.. Semoga dipermudahkan

Ha'a.. Buah dada sakit, perut pn rsa cramp, perasaan pn sensitive.. Waktu nk check upt tu nervous "am I pregnant? ".. Then bila check -ve.. Huhu.. Counting dates untuk period dtg plus next planning dgn En. Husband untuk hri ovulation seterusnya.. Moga Allah memberi kesempatan untuk melahirkan zuriat serta nikmat ibu mengandung buat diri ini dan kita semua yg punyai perasaan yg sama.. Aaminn.

Sabaq nah sis..saya pon lagutu lah kadang rasa hawat perot bulat helok ni..sat hawat nak muntah ni..bila check negative..tuhan ja tau..tapi kita kena kena..jangan pikiaq sanggat..lagi pikiaq lagi tekanan lagi susah nak lekat..apa apa pon good luck sis moga ada rezeki sis dan saya tahun ni..aamiin

Btw.. nampak ade garis halus tu.. erm..maybe evap line.. takpe la.. klu ade rezeki ..insha Allah.. sy pon mcam tu.. tapi bile da period betol2 dtg.. da syukur, dr ternanti2 sebb delay kan.. period plak on time.. now on fasa check opk pulak.. baru cd 10.

Btul..tp bulan ni sy da delay 3hari..xnk check da sbb xnk frust lg..bdn mmg mcm xselesa..sakit pinggang..mcm nk period tp xpasti..sis positif je ni😌

saya 24 hri delay period . 3 kli sd check still negative . skrg blum check lg . tkut hampa . simpton prgnt ada sd . kc genap 30 hri lh bru prefer klinik or hospital .

Sy last period 28/12 bln 1 x dtg lgi nk check upt tkt negetif dh 1 mnggu dlm period agak2 dah ada isi ke?

4y ago

Same mcm sy last period 28/12. Cuba check 2 hari lepas naik 2 line tp samar² lagi

Awk nk try consume madu soulead by wawa zainal pon okay sebagai tambahan...klau ada rezeki awk allah akn permudahkan😊

Due period semalam, td lepas subuh miss P dh dtg.. emm hampa. Semoga ada rezeki utk kita yg TTC pada tahun ni..

4y ago

Alhamdulillah.. period sy pon stakat ni.. ( dah 3 cycle lpas chemical pregnancy ) tak pernah lagi slah alamat..😅😅. Syukur sgt takde pening2 sbb delay..