zincofer

Betul ke zincofer kadang2 boleh menyebabkan sakit perut dan cirit birit bagi sesetengah orang. Lepastu keluar muntah air? Kenapa ya?

5 Balas

Alhamdullilah hb mas naik lepas amalkan zincofer hb naik dar 10.1 hari rabu lepas 10.7.. mas ikut petua mami dalam ni jugak.. makan zincofer sebelom tido.. mas kena makan zincofer 2x sehari.. tp mas pandai2 je kurangkan dos🤣🤣 1bj sehari alasan takleh mkn waktu siang..pening n muntah2. bagitahu doktor.. doktor suruh telan 2bj sekali sblm tido.. alhamdullilah.. ok je bangun bagi.. kalau bab buang air besar tu.. ok je.. lancar...tp tulah kerap dalam 2 3 kali sehari....mungkin bergantung dengan badan kot😊

Kalau sy mkn xcirit.. Tp sembelit. Nk berak tu aura dia... Berejam duk dlm jamban. Pastu kalo muntah, kluar ubat tu balik. Ni lg hebat aura dia kalo kluar ubat... Perit rasa tekak. Bau dia tu...

Selalunya org ambil iron supplement ni jd sembelit. Kdg and jarang ada org yg cirit. Tp kalau xngam dgn zincofer blh try iron supplement lain.

Sbb zincofer dos tinggi sikit banding ubat lain. Sbb tu rmi yg xtahan mkn zincofer. Klu x ok, just mntk je tukar ubat kt kk.

Ya memang ada simptom begitu. Tapi saya makan zincofer ok je 🤗